nieuws over Kiewit

Archief

Aero Kiewit test succesvol de lier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aero Kiewit heeft sleepvliegtuig vervangen door een lier. Om een meer rendabele hoogte te bereiken bij het lieren van de zweefvliegtuigen wordt een langere kabel gebruikt, maar dient de startbaan ook een 600-tal meter verlengd te worden. Met deze extra meters kan een zweefvliegtuig opgetrokken worden tot wel 550 meter. Voorheen 400 meter. Het zweefvliegtuig bereikt aan de lier op een hoogte van 500 meter een snelheid van 100 km/uur.

Op dinsdag 14 juli werd deze opstelling getest.
Voordelen? De buren van Aero Kiewit zullen ermee eens zijn dat dit vliegtuig enorm veel lawaai maakt wanneer hij een zwever weer de hoogte in brengt. Daarbij verbruikt hij bij iedere vlucht vijf liter diesel, de lier slechts een halve liter per keer.
Een startbaan verlengen kan alleen als de Vliegveldstraat wordt afgesloten voor zowel auto’s, fietsen en voetgangers. Bezorgde bewoners kunnen we geruststellen: deze straat wordt enkel afgesloten tijdens de zogenaamde vliegbare dagen in het weekend, feestdagen en korte periodes tijdens de schoolvakanties. Het bestuur verzekert ons dat dit niet zal gebeuren tijdens de schoolperiodes.
De buurtbewoners zullen in de nabije toekomst hierover nog duidelijk geïnformeerd worden.

Johan Keunen

Met dank aan Johan Moons voor de film

Categorie: