nieuws over Kiewit

Archief

kkk_72_2017_09

Bijlagen:
BestandBeschrijvingBestandsgrootte
Bewaar het bestand kkk_72_2017_09.pdfkkk_72_2017_09.pdf ???22480 kB

De nieuwe Kriskras Kiewit van september 2017 staat online.

De vakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar is begonnen, iedereen keert terug naar de routine van elke dag. We zijn door de vakantie allemaal terug opgeladen en kunnen er weer tegenaan.
Als je de voorpagina van het boekje ziet begrijp je wel dat wij niet hebben stilgezeten:

De nieuwe milieuvergunning klasse 1 van lange duur voor Pukkelpop heeft heel wat stof doen opwaaien. Wij gingen praten met de mensen van het actiecomité die heel veel moeite gedaan hebben om de probleempunten aan te pakken.
De straatambassadeurs hielpen de problemen tijdens het festival in enkele straten oplossen: een succes.

Nieuws is ook dat basisschool de Kievit ‘t Schoolhuis gaat verbouwen. De school heeft dit jaar 147 kleuters en 213 lagere school kinderen in de banken. In totaal 430, dat zijn er 9 meer dan verleden jaar.

Wie al een tijdje geen les meer geeft in de basisschool is Jef Evens. Hij ging ook als voorzitter van RC Hades met pensioen. We wilden wel eens weten hoe hij de job van voorzitter aangepakt heeft.

In Kriskras Kiewit van februari beloofden we jullie op de hoogte te houden van de werken op Domein Kiewit. De Kiewitdreef is ook een stuk natuurgebied in het domein en heeft onderhoud nodig. Na de aankondiging dat alle bomen in de dreef tussen de Zwartvennestraat en de Kempische Steenweg gekapt en vervangen zullen worden, leidde dat tot grote ontgoocheling en kwaadheid bij de buren. Die mooie prachtige bomen weg uit hun achtertuin...alle begrip! Zij ondernamen actie en ook wij gingen met onze vragen naar de stad.Nico Rutten, woordvoerder voor de technische dienst Stad Hasselt, legt uit waarom de bomen gekapt moeten worden.

En last but not least vierde Rekre-Hades haar dertig jarig bestaan in mei. Ze lieten hiervoor zelfs een bier brouwen dat hun naam draagt. Deze club is niet alleen een sportvereniging maar na al die jaren is het een grote vriendengroep geworden.

Dankzij enkele verenigingen en een oproep in Kriskras Kiewit kan Samana Kiewit opnieuw van start gaan met het bezoeken van zieken en af en toe een feestje organiseren.

Over al deze onderwerpen en nog veel meer lees je in dit boekje. Veel leesgenot!


Chris Goyens

 

Categorie: